Az épületekben/építményekben lévő faanyagok különböző károsítók veszélyének vannak kitéve. Ezeket a faanyagokat különböző fakárosító rovar (köznyelvben használt kifejezéssel: szú) támadhatja meg vagy nedves környezetben gombásodás fenyegeti.

A problémák megfelelő védőszeres kezeléssel megelőzhetők, illetve megszüntethetők, sőt bizonyos esetekben (pl. műemlék felújítás, tetőtér beépítés) jogszabály kötelezővé is teszi az ilyen jellegű védekezést/kezelést.

A hazai piacon számos faanyagvédőszer elérhető a szakemberek és a lakosság számára egyaránt. Egyes védőszerek csak az egyik problémára jelentenek megoldást, mások nem biztosítják a mély beszívódást a faanyagba (holott a fakárosító rovarok lárvái mélyen a faanyagban károsítanak), vagy több rétegben kell kijuttatni, amit általában vagy nem végeznek el, vagy – ha elvégzik – jelentősen megnöveli a kezelés idejét és költségét.

A cégünk által használt XILIX GÉL FONGI+ faanyagvédőszer olyan rovar- és gombaölő hatóanyagot (0,51 % permetrint és 1,17 % propikonazolt) tartalmaz, amely alkalmas az említett károkozók elpusztítására. A termék ezen felül olyan speciális bevivő anyaggal rendelkezik, amely a fa rostjain keresztül 3 cm-nél mélyebben is beszívódik a faanyagba, egyenletesen elosztva és fixálva a hatóanyagokat, így biztosítva ezáltal a faanyag tartós mélyvédelmét.

A XILIX GÉL FONGI+ faanyagvédőszerről és a faanyagvédelemről részletesebben olvashat a termék saját honlapján.